maanantai 27. helmikuuta 2012

Huomenta tästä kauniista maailmasta

Odottelen tässä iltaa. Tai voiko klo 17 sanoa illaksi? Kuitenki sillon minä lähen pulkkamäkeen yksin tai kavereitten kanssa. No joo en oo yksin menossa :D Mietin tässä uskallanko laittaa kavereille viestiä että onko ne tulossa. En kyllä tiedä miksi mietin "uskallanko" eihän siinä ole mitään pelottavaa laittaa kaverille viestiä... -.-


Katson ulos ikkunasta. Näen paljon lunta ja paljaita lehtipuita, joiden oksilla on kuuraa. Kauempana nainen taluttaa koiraansa ja auto huristelee heidän ohitse. Talojen katoilla oleva lumi on valunut kattojen reunojen yli mutta pysyttelee vielä sitkeästi katoilla putoamatta. Talojen räystäillä komeilee kimaltelevat jääpuikot, ja läheisen talon savupiipusta tulee tasaisesti savua, joka hiljalleen haihtuu yläilmoihin jättäen jälkeensä savun paksun ja tarttuvan hajun. Ikkunan alla näkyy pieniä jälkiä, jotka kiipeävät terassillemme ja katoavat jäiseen laudoitukseen, jonka päältä tuuli on pyyhkinyt lumen.

Tällainen on näkymä talomme eräästä ikkunasta. Plääh, olisikin tai no voihan se ollakin mutta en ole koskaan pukenut tuota maisemaa niin kauniisiin sanoihin ja muotoillut satukirjamaisiin lauseisiin, jotka antavat siitä ihan eri vaikutuksen. Keväällä tämä maisema on ihan erilainen, ehkä kauniimpi kuin nyt, ja kesällä sen peittää vihreä nurmi ja puiden ja pensaiden lehdet. Minä en henkilökohtaisesti pidä syksystä. Tulee kylmä ja taivas on harmaa, sataa vettä ja kaikkialla on märkää ja mutaista. Tai no, pidän siitä kun ajamme tasaista vauhtia autolla, ja ympärillämme on pelkkiä keltaisen kirjavia puita, joista silloin tällöin tipahtaa lehtiä. Onhan se kaunisnäky sekin, mutta muuta ei sitten syksyssä olekaan.

Elämässä menee niin monta asiaa väärin. Jotain ei osata arvostaa ja kun sen arvostamiseen ei ole enää mahdollisuutta niin sitten kaduttaa ja mietitään mitä olisi voinut tai pitänyt tehdä toisin. Ja miksi monessa maassa on näitä sairaalloisenlihavia ihmisiä, kun jossain maassa on niitä, jotka eivät saa puhdasta vettä ja näkevät nälkää ja joutuvat sietämään sairauksia, joita ei pystytä syystä tai toisesta hoitamaan. Minusta se on niin väärin.
Arvostetaan asioita enemmän ja autetaan läheisiämme ja niitäkin, jotka eivät meille niin läheisiä ole. Kyllä tästä maailmasta vielä joskus hyvä tulee. Toivon ainakin niin..

lauantai 18. helmikuuta 2012

weekend

Ihanaa, että on taas viikonloppu. Viime lauantai meni aika ikävissä merkeissä käsieni osalta, koska tein perjantaina melko ikävät palovammat (tosin fysiikan ope sano et ne saattaa olla paleltumavammat) koska laitoin suolaa käteen ja lunta päälle. Älkää kokeilko :D Niin ja olihan lauantaina  se yhteisvastuukeräys mikä meni aika nappiin hyvässä seurassa.
Nyt tähän hetkeen. Lumi on ihanaa !! On kiva leikkiä ja hyppiä ja rämpiä hangessa iha innoissaan niinku sillon alle 10w.. Serkun kanssa tuli vietettyä aikaa pihalla ja oli mukavaa vaikkakin mun ulkohousut oli huonot ja lumi tuli heti läpi ja kengät oli huonot, että kenkään meni lunta ja sitten oli varpailla kylmä ja pyllyllä kylmä, koska ne oli ihan märät. Mutta mukavaa oli.
Ainiin mulla oli äskön hirveä ongelma kun en oo pitkään aikaan täällä nyt käyny ja unohdin salasanani :/ joo tuli vähä uttiv olo kun en oikei hallinnu sen uuen salasanan hankkimista. Onneks sain sen kuitenkin ja pääsin tänne kirjottamaan.

Joo ja nukkekotiin tuli tehtyä kaikkea uutta.Sain nääs uuen nukkekodin ! <- pahvisen hyllykön, jonka äiti pelasti joskus kaupasta. Hyllykkö on semmoset 120cm korkea, sininen ja nätti vaaleanpunanen Hello Kitty kuvio ulkoseinissä.. Siihen viisi kerroksiseen hyllykköön sitten tulee uus nukkis.
Nahkasohvaa yritin tehdä ja neulahuovutin nallen ja mitä se nyt onkaan, pelkkää huovutusta vai jotain vesi/saippua/tai jotain huovutusta käyttäen tein tossut, jotka jäi kesken ja varmaan niistä tuli liian isot, mutta ei se haittaa :) Toiseen nukkekotiini tein sitten keittiökaapistoa pahvista, mutta siitä ei tule yhtään mitään.. :D ja kuvia laittelen kunhan saan aikaseks.. uskokaa huviksenne, se voi kyllä kestää.. :DD

tiistai 7. helmikuuta 2012

Taas ongelmia?

Tänään asiat on menny jollaki tavalla pieleen. No koulussa muuten meni hyvin paitsi että jouduin musiikin tunnilla laulamaan yksin, kun toinen laulaja ei ollut koulussa. En pitäny tilanteesta yhtään. Sitten kotona rottani käyttäytyivät oudosti ja kohta ne alkoki tappelemaan niin että ne oli pakko erottaa eri häkkeihin. Sitä ennen piti hakea toinen häkki isältä ja siihen meni puolituntia. Isän talossakin oli ongelmia jäätyneiden ja sulaneiden vesiputkien kanssa ja sitten kotona ylivirkeän rotan kanssa yrität saada jotakin aikaseks... DD: ei tule kesää sanon minä. Lisäks pitäis vielä kirjottaa sitä maantiedon esitelmää joka on kyllä lähteny melko hyvin käyntiin mutta siinä meni taas pieleen kun unohduin syömään keksejä ja katsomaan telkkaria. Siinä meni sitten into kirjottaa esitelmää.
Noo, ei mun elämä kuitenkaa nii pilalla oo, vaikka välillä tuntuu että aivot ois kattila täynnä vettä ja kattilan alla olisi levy joka kiehuttaa vettä ja kattilan päällä on kansi jota pidetään lujasti kiinni. Tänään tuntui sille. Ai niin. Unohtelen asioita :D meinasin tämänki unohtaa.. Pahvinen hylly, jonka äiti pelasti kaupasta joskus olis tarkotus viedä iskälle, siihen voisi rakennella nukkekodin. Mutta, enhän minä sitä muistanut ottaa mukaan isälle :D

Nyt kuitenki tuntuu sille että voi ottaa rauhassa, vaikka unohdin lukea äikän kokeeseen joka on torstaina eikä mulla huomennakaan oo aikaa lukea aapuuva D: Mutta, tänään saunaan rotatkin on rauhottunu vaikka Elvis oli ihan hämillään uuteen häkkiin siirtymisestä.. Ja nyt sain kuitenkin syötyä hyvää (niitä keksejä) ja nyt kirjoitan tänne niin ei tää niin kamalaa ookkaan :) Mutta nyt on kyllä ihan pakko mennä lukemaan siihen äikän kokeeseen... :D

torstai 2. helmikuuta 2012

KÄÄK

huomasin tossa, minä joka en tiedä näköjään mistään mitään :D että child's play on joku ilmeisesti kauhuelokuva :D joo tää blogi ei liity siihen mitenkään :DDDD

Kerro mitkä viisi asiaa ostaisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat. Tämän jälkeen haasta viisi muuta bloggaajaa.

hmh. Jos minulla olisi kaikki maailmanrahat, mitä tekisin? Ostaisin varmaan jotain.. äääh miksi vain viisi voi kertoa :D kaikista toiveistani pitää tietysti valita 5 parasta, että ne kehtaa tätän kirjoittaa.. Menee niiiiiiiin vaikeaksi.
1. Huuuuh haluaisin tietysti äidille antaa sille sopivan omakotitalon, johon hän voisi muuttaa miehensä kanssa ja tekisin heidän asumisestaan helppoa, mm lahjoittamalla heille rahaa.
2. Ostaisin niitä valkoisia kauluspaitoja niille sen maan ihmisille jonka nimeä en muista ja tietysti kaikkea muutakin, mitä he nyt tarvitsevat. Lukekaahan jotakin noista aijemmista kirjoituksistani, niin saatte lisää tietoa mitä tarkoitan niillä valkoisilla kauluspaidoilla.
3. Itselleni joku kaunis vanha omakotitalo, jonka sisustaisin kirpparitavaroilla, koska kannatan kierrätystä :) terveisiä nukkekodilleni joka on aika paljon saanut tavaraa kierrätyksestä ja niille vaatteilleni jotka tulivat kirppareilta ja kavereilta.
4. Ja nyt "itsekkäisiin" toiveisiin. Tai no, eihän se ole itsekästä että ajattelee joskus itseään, eihä? No kuitenki, haluan vaatteitta vaatteita vaatteita :)  paitsi että, se pitää vissiin sisällyttää yhteen toiveeseen joten haluan kaapin, joka sisältää kaiken sen mitä haluan. kyllä haluan sen Narnian ihme kaapin. ja sen myös saan kun on tarpeeksi rahaa. Enkä ole edes nähnyt yhtään Narnia elokuvaa, enkä tunne jääneeni paitsi jostakin.
5. viimeinen toive, tämä on sitten hankalin. Koska Narnia kaapista saan melkein mitä vaan ja sinne Narnia maailmaan voin viedä ystäväni niin en tarvitse mitään matkalippuja tms, mitä esim Veera ostaisi. Täytyy myöntää, sori veera tää mun narnia kaappi on parempi ku sun matkaliput. :D Niin siis se viides toive. Mikä olisi hienompaa kuin omistaa joku kauppaketju, mistä sitten tietty saisin itelleni halvemmalla kaikkee kivaa :D noo minkä ketjun omistaisin, arvaako kukaan? Heh se olisi K-Market. Naurakaa vaan, mutta koska mulla on rahaa, saisin kaikkea toisia halvemmalla. Ja tietysti siihen ketjuun kuulluu kaikki maholliset superit ja cittarit joissa sitä tavaraa on ja MINÄ SAISIN SIELTÄ KAIKKEA HALVEMMALLA KUIN TE MUUT HAA HAA JA HAA :) hih tais mennä vähän yli mut kuiteski. näin on näppylät tällä kertaa :)
Kuvia toiveistani en jaksa laittaa koska kone on käyny tän päivän aika hittaalla, joten kuvien latailu veisi mun haaveilu aikaa jote se on moro. jo toisenn kerran tänä päivänä :) ainiin pitää haastaa joku... :D veeraa en viitsi uudestaan haastaa joten toinen lukijoistani saa tämän tehtävän elikkäs :


Rakastan..

Minulla on hyvä olo. Olen tyytyväinen siihen mitä sain tänään aikaan ja siihenkin mitä en saanut aikaan. Koulussa meni hyvin ja sää on mitä ihanin, vaikkakin suorastaan jäätävä pakkassää, mistäen niin paljon pidä, mutta sei paljoa haittaa kun näkymät on niin kauniita ja valoisaa on viiteen asti. Tai no oikeastaan en pidä yhtään jos pakkanen nousee -30 asteeseen. HYI  -25 astetta on minulle se maksimi, paitsi jos saa olla sisällä :)

Nyt hypätäänkin ihan aiheesta toiseen..
Hei minä olen teini, jonka elämässä asiat on muuttunut viimeisen vuoden aikana paljon, ei ehkä niinkään maailma ympärilläni vaan minä. Minä minä minä. Mietin asioita enemmän ja joskus tekisi mieli sanoa jotain todella rumaa ja kamalaa toiselle päin naamaa. Haluaisin hakata kaikki ja olla vahva ja lentää kuuhun piiloon kaikkia sen jälkeen kun olisin astunut koko maapallon päälle ja heittänyt sen lätyn jonnekkin kauas. Mutta toisaalta rakasta kaikkea, rakastan perhettäni, kouluani, ystäviäni ja koko maailmaa vaikka kaikki edellämainittu on täynnä vääryyttä ja pahaa. paitsi ystävät tietysti. Ja perhe vaikka se joskus ottaa todella paljon pattiin ja äiti tekee vääryyttä minua kohtaan, asettamalla kohtuuttomia rajoja. 

Oon alkanu haaveilemaan ja ajattelemaan. Ehkä se kuuluu tähän ikään, mutta silti. Kummalliselta se tuntuu varsinkin kun viimevuonna piti koko ajan olla tekemässä jotain, mutta olen jo monia kertoja löytänyt itseni vain istumassa hiljaa huoneessani ja olen vain katsellut ympärilleni ja ajatellut, haaveillut ja miettinyt. Vaikka minulla olisi varmasti tekemistä mm läksyt ja siivoaminen, en saa aikaiseksi. Siivoan yleensä nopeasti ennenkuin rupean nukkumaan, että aamulla on sitten helppo nousta sängystä, kun ei tarvitse varoa astuvansa jonkin päälle. Läksytkin saan tehtyä aamulla ja koulussa. Niin minä teen, elämäni on ihan väärällään, juuri niin miten sei ollut esim viime- tai toissavuonna. Tein läksyt koulun jälkeen tai illalla ja arvosanat oli hyviä, luin ahkerasti kokeisiin ja aloitin lukemisen parhaillaan viikko ennen koetta. Nyt pari päivää menee kokeeseen lukemiseen, vaikka tarvitsisin enemmän aikaa. Ääh sanon minä, sanoisinko että olen toivoton, enkä voi itselleni mitään.

Minulla on vain yksi harrastus ja se on ratsastus. Käyn ratsastamassa melko satunnaisesti, mutta suunnilleen kerran viikossa. Piirtämistä voin harrastaa kotona hyvän musiikin tahtiin ja niin edelleen. En siis käy paljoa kodin ulkopuolella koulun jälkeen. Silloin minulla on aikaa haaveilla. Okei myönnän, aikaa kuluu myös telkkarin ja tietsikan äärellä, mutta telkkaria  katsellessa voi myös piirtää tai virkata tai jotain, ettei se mene pelkäksi löhöämiseksi.Ah musiikin kuuntelu ja mukana laulaminen huoneessa, jonka seinät eristävät sen ihan omaksi maailmakseen, vain minä ja musiikki ja se, mitä nyt satun musiikin tahtiin tekemään, yleensä piirrän.

Elämä on ihan kummallista. Nyt kun luen tuotakin kirjoittamaani tekstiä, huomaan, että se hyppii aiheesta toiseen eikä siinä ole päätä tai häntää. Mutta tällaista on elämäni nyt. Elämä on, sanoisinko. Nyt kuitenkin tuntuu melko hyvälle kun sai purettua vähän ajatuksia ja nyt voi taas ajatella uudelleen. Ja nyt kyllä tuntuu että kukaan ei kohta ymmärrä hitustakaan tämän päiväisestä bloggauksesta jos vielä jatkan kirjoittamista. Mutta toivotan teille ajatuksellista ja viihtyisää iltaa. Itse ainakin menen nyt ajattelemaan, mitä söisin ja ehkä voisin haaveilla siitä mitä voisin huomenna tehdä, ehkä lennän kuuhun, ehkä en :) toivotaan parasta.